Document Actions
logo museo napolibeniculturali
immagine
Periudha Romake
Kliko këtu për të zmadhuar imazhin

Gjate periudhes Romake, ( shekujt II-IV te eres se re ), qeramika, veglavat e punës, dhe zbukurimet, karakterizoheshin nga ruajtja e disa formave tradicionale si dhe nderthurjen me disa tipave të rinj që qarkullonin në Perandorinë Romake. Qeramika e shek. I dhe të II të e.r. dallohet për baltën ngjyrë të kuqe dhe vërnikun e kuq të shndritshëm.Një nga prodhimet më tipike të kësaj kohe përbëjnë kandilat, që dallohen pë trajtimin me reliev në pjesën e sipërme.

Informacion i mëtejshëm
Bibliografia:
« Nëntor 2017 »
Di Mo Ma En Fr Sh
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri