Document Actions
logo museo napolibeniculturali
immagine
Periudha Helenike
Kliko këtu për të zmadhuar imazhin

Gjatë kësaj periudhe ( shek. IV-III p.e.s ) qeramika zinte vendin kryesor për nga gjerësia dhe larmia e tipareve.Objektet e ekspozuara dëshmojnë kulturën urbane ilire , e cila nuk është aspak inferiore ndaj kulturave të tjera.

Impresionuese janë skulpturat e shkollës apolloniate apo Hyjnesha e Butrintit, një nga skulpturat më të bukura të kohës, e shek. IV para Krishtit, e quajtur '' Dea e Butrintit'', mozaiku ''Bukuroshja e Durrësit'' e shek. IV para Krishtit, koka e Artemisës, paraqitja antropomorfe e hyut të lumit Vjosa, si një plak i shtrirë, koka e një burri në gur gëlqeror (shek . V pas Krishtit), vazo të zbukuruara me figura me ngjyrë të kuqe

Informacion i mëtejshëm
Bibliografia:


« Janar 2018 »
Di Mo Ma En Fr Sh
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri