Document Actions
logo museo napolibeniculturali
immagine
Periudha e Hekurit
Kliko këtu për të zmadhuar imazhin

Epoka e hekurit në vendin tonë lidhet me tre faza zhvillimi:

  • faza e parë, fillimi e shek. XI-fundi I shek. IX p.e.r.
  • faza e dytë, shek. VIII-VII p.e.r.
  • faza e tretë, shek. VI-V p.e.r.
Objektet e Periudhës së Hekurit të viteve 1100- 500 para Krishtit, krijojne një përfytyrim të saktë për konsolidimin e etnisë ilire, me të gjitha karakteristikat dalluese kulturore të saj. Këto karakteristika shfaqen më mirë në ornamentet e grave dhe armët e gjetura në varret e zbulura në luginën e mesme të Matit, që tregojnë se banorët ilirë të kësaj krahine ishin mjeshtra dhe artistë të vërtetë.
Informacion i mëtejshëm
Bibliografia:


« Shkurt 2018 »
Di Mo Ma En Fr Sh
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri