Document Actions
logo museo napolibeniculturali
Oggetto archeologico

Hyjnesha e Butrintit

Up one level
Tiranë, Muzeu Historik Kombëtar, Hyjnesha e Butrintit, Periudha e Antikitetit, Klasike 

Paraqitet Koka e Apolonit, veper e shkolles praksiteliane. Trajtimi oval i fytyres me tipare te idealizuar. Veshtrimi enderrimtar, balli i qete dhe pamja dinjitoze deshmojne per paraqitjen e perendise Apolon me krehjen tipike te flokeve. Njihet me emrin Dea e Butrintit. Zbuluar në Butrint nga arkeologu italian Ugolini në vitin 1928.

Further information
Identificazione
  Ente competente: MTKRS
  Inventory number: 1227
Precedenti localizzazioni
  Provenance: Muzeu Arkeologjik, Tirane
Reperimento
  Place of discovery: Butrint, 1928.
Oggetto
  Definizione: Hyjnesha Butrint
Cronologia
  Period: Periudha e Antikitetit, Klasike
  Datazione certa secolo: IV para Krishtit
Dati tecnici
  Material: Mermer
« August 2015 »
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
Usable in any browser